60-talskläder

Handla 60-talskläder till bra pris. Här hittar du 60-talskläder i olika utföranden.

Köp 60-talskläder online. Här har vi samlat de bästa produkterna på maskeradmarknaden.
 
 

Evel Knievel Maskeraddräkt

Evel Knievel Maskeraddräkt
699 kr

Är det din grej att åka motorcykel över 10 st park

60-tals Psykadelisk Hippie Maskeraddräkt (Medium)

60-tals Psykadelisk Hippie Maskeraddräkt (Medium)
599 kr

60-talet var en underbar tid med massvis av peace...

Psykadelisk 60-tals Hippie Maskeraddräkt

Psykadelisk 60-tals Hippie Maskeraddräkt
499 kr

Med denna dräkt behöver du varken droger eller alk

Hippie Dude Plus-size Maskeraddräkt

Hippie Dude Plus-size Maskeraddräkt
499 kr

Som hämtad från någon fredsdemonstration på 60-tal

Peace & Love Hippie Maskeraddräkt

Peace & Love Hippie Maskeraddräkt
499 kr

Aldrig förr har så många människor samlats på en o

60-tals Sångare Plus-size Maskeraddräkt

60-tals Sångare Plus-size Maskeraddräkt
499 kr

Peace man! Sprid kärlek på maskeraden med denna fä

Hippie med Rock Maskeraddräkt

Hippie med Rock Maskeraddräkt
499 kr

Du kan vara tråkig, klä dig i kostym var dag och b

Flower Power Kostym

Flower Power Kostym
499 kr

Man kan aldrig få nog med färg och blommor i sitt

60-tals Färgglad Hippie Maskeraddräkt (Medium)

60-tals Färgglad Hippie Maskeraddräkt (Medium)
499 kr

Sprid lite "löööv" med denna färgglada 60-tals h...

Groovy Hippie Maskeraddräkt (Medium)

Groovy Hippie Maskeraddräkt (Medium)
499 kr

Har du fixat hippe-håret men saknar kläderna? Här...

Indian Hippie Maskeraddräkt

Indian Hippie Maskeraddräkt
399 kr

Indian eller inte, 60-talet gick ingen förbi! Spri

Hippie Man Maskeraddräkt

Hippie Man Maskeraddräkt
399 kr

Ta dig tillbaka till 60- och 70-talet med denna un

Mod Marvin Hippie Maskeraddräkt

Mod Marvin Hippie Maskeraddräkt
399 kr

Peace, man! Sextiotalet är en tid många av oss min

De Tre Vise Männen Röd Maskeraddräkt

De Tre Vise Männen Röd Maskeraddräkt
399 kr

Det är sent 60-tal i forna Jugoslavien och profess

Hippie Långklänning Maskeraddräkt

Hippie Långklänning Maskeraddräkt
399 kr

Sväva omkring i tillvaron som en avslappnad hippie

Groovy Hippiekille Maskeraddräkt

Groovy Hippiekille Maskeraddräkt
399 kr

Bli ett med musiken och bjud på odödliga moves som

Kvinnlig Hippie Uniform Maskeraddräkt (Small)

Kvinnlig Hippie Uniform Maskeraddräkt (Small)
399 kr

Vill du ha en maskeradkostym med en doft av patcho...

Regnbågs Hippie Maskeraddräkt (Small)

Regnbågs Hippie Maskeraddräkt (Small)
399 kr

Jättesnygg till både maskeraden och Pride-festival...

60-tals Hippe Maskeraddräkt (Small)

60-tals Hippe Maskeraddräkt (Small)
399 kr

Här har du dräkten som förvandlar dig från modern...

60-tals Groovy Lady Maskeraddräkt (Small)

60-tals Groovy Lady Maskeraddräkt (Small)
349 kr

Gå "all in" med denna psykedeliska 60-tals klänn...

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Nästa sidaFörra sidan
 

Köpa 60-talskläder till maskeradenKlädstilen som slog igenom på 60-talet kan sammanfattas som mycket vågad men framför allt nytänkande. Det blev allt mer modernt för ungdomar att inta en mer rebellisk ståndpunkt - ett stort steg från 40- och 50-talets mer återhållsamma inställning - och fler och fler hängde på trenden som helt enkelt innebar att leva ut sin musik och sin kultur utan att ta någon hänsyn till varken samhällssystemet, traditioner och normer. Frihetstänkandet blev en mycket stark gemensam nämnare för 60-talets ungdom och den dåvarande modekulturen.

Trots den rebelliska grunden till 60-talets modekultur var det inte vanligt med spexade plagg eller någon form av accessoarer - bortsett från hatten. Det skulle vara enkelt och samtidigt vågat. Det skulle vara stilrent men ändå avslöjande.

Medan modet på tidigare årtionden ofta var mycket entonigt blev 60-talskläder något av en förlösande faktor som äventyrade alla tidigare stilregler. Man gick från enkla, diskreta färger till klara och uppseendeväckande kulörer. Kläderna var oftast enfärgade. Man kan säga att 60-talet präglades mycket av lusten att experimentera med kläder och färger - ju mer uppseendeväckande det var desto bättre. Kvinnorna visade mer hud än någonsin förut och männens stil inspirerades ofta av det gamla italienska modet; kavajer, ofta i ylle. Samtidigt fanns en annan del av herrmodet som speglade en mer avspänd och obrydd stil som innefattade slitna jeans och t-shirt med en jeans- eller skinnjacka över. Ibland kunde det till och med vara en blandning av stilarna där jackan helt enkelt byttes ut mot en kavaj.

I takt med The Beatles legendariska framfart på 60-talet växte sig en annan typ av modekultur stark. Det var den gamla mod-stilen som präglades av eleganta, välstrukna kläder och kavajer med liten slips. Även här fanns mycket influenser från den klassiska och eleganta italienska modet. Det som tidigare till största delen utgjordes av collegeinspirerande stilar hade nu övergått i denna eleganta variant som till största delen innefattade Beatlesanhängare på 60-talet.

Idag pratar vi mycket om att modevärlden sätter griller i huvudet på våra ungdomar; småflickor klär sig alldeles för vågat och tänker alldeles för intensivt på utseende och viktnedgång. Man kanske kan tro att det är ett nytt fenomen, men faktum är att när den brittiska modellen Twiggy slog igenom på 60-talet spred sig en våg av modefixerade och mycket unga flickor som kämpade hårt för att efterlikna sin nya idol. Man klädde sig lika vågat och avslöjande som Twiggy - ofta i mycket korta kjolar - och många led till och med av anorexia till följd av drivet att bli lika smal som stjärnmodellen.

50-talskläder

50-talets eleganta och ofta utmanande retrostil föddes efter andra världskriget hade nått sitt slut. Både finansiellt och medialt fanns hårda restriktioner under krigsdrabbade åren. Mode var helt enkelt mycket svårt att upprätthålla i den verklighet som rådde då, och det var sällan rapporter från Hollywood och annan nöjesmedia nådde ut till en bred publik. Förutsättningarna var mycket dåliga för mode att klamra sig fast i samhället i samma blixtrande hastighet som vi är bekanta med idag.

När kriget äntligen tog slut avfyrades startskottet för en massiv och världsomfattande modekultur vars retrostil präglar vårt dagliga mode än idag. Den revolutionerande och än idag iögonfallande retrostilen intog modescenen fullständigt på 50-talet när nöjesmedia allt oftare började nå ut med rapporter från kändisvärlden igen i takt med att världen återhämtade sig efter krigstiden.

Man refererar ofta 50-talets retrostil som mycket banbrytande och vågat, och det är precis vad den är. När världen åter kunde andas fri luft efter kriget, media tog åter ett stadigt tag om modevärlden och de finansiella restriktionerna kunde avvecklas blev retrostilen en symbol som visade att människor var fria och det fördömda kriget äntligen var över. Den kvinnliga retrostilen ansågs ofta vara utmanande i sin hyllning till den kvinnliga kroppen samtidigt som den hårdföra rockabillystilen gav upphov till en ny variant av bad boy-stilen. Du som har sett Grease vet precis vad vi menar - där är exemplen på 50-talets utmanande modekultur mycket påtaglig och autentiskt skildrad.

Med den alltmer förbättrade världsekonomiska situationen samt en expanderande import- och exportverksamhet ledde till att antalet materialtyper som kläder producerades i kunde utökas. Dessutom var det även i detta skede som kvinnor fick mer plats i arbetslivet. Dessa två faktorer är mycket starkt bidragande orsaker till hur retrostilen kom att utvecklas. Hela modekulturen fick ett enormt pådrag och spred sig mycket snabbt. Retro- och rockabillystilen blev snart mycket populär, och kom att växa sig så stark att vi än idag älskar 50-talets klädmode och den frihet och reform som den symboliserar.

Det var framför allt två modehus födda på 50-talet som satte punkt för 40-talets mycket återhållsamma och maskulina modekultur; Christian Dior och Divenchy. Man brukar säga att de här två modehusen hade en betydande roll i moderevolutionen. Den roll som dessa har i modekulturens historia är kort sagt revolutionerande; de ville stjälpa den restriktiva klädstilen, speciellt vad gällde damkläder, och istället ge den en glamourös charm som skulle framhäva kvinnans former. Ett exklusivt klädmode växte fram, och än idag anses det vara lika exklusivt som det var då. Retrostilen lever vidare.