Discobelysning

Handla Discobelysning till bra pris. Här hittar du stort sortiment i olika stilar och utföranden.

Köp Discobelysning online. Här har vi samlat de bästa produkterna från olika butiker.
 

Stroboskop PRO - Stroboskop

Stroboskop PRO - Stroboskop
995 kr

Inget för dig med epilepsi! Mycket kraf

Firefly Disco Laser

Firefly Disco Laser
599 kr

Detta är en grym laserprojektor som lyser upp

Superlaser Portabel

Superlaser Portabel
499 kr

Kompakt och prisvärd laser, perfekt för

Laserpenna Deluxe

Laserpenna Deluxe
299 kr

Du vet den där gången när du ä

Stroboskop PRO - Lampa till Stroboskop

Stroboskop PRO - Lampa till Stroboskop
299 kr

Inget för dig med epilepsi! Mycket kraf

Power Strobe

Power Strobe
299 kr

Förvandla vardagsrummet till ett fullfjä

Rökvätska till Rökmaskin - 5 Liter

Rökvätska till Rökmaskin - 5 Liter
249 kr

Rökvätska för kraftig och lån

Ministrobe med Färgfilter

Ministrobe med Färgfilter
199 kr

Blink blink blink - känn dig som en robot med

Snövätska till Snömaskin - 5 liter

Snövätska till Snömaskin - 5 liter
199 kr

Snövätska som fungerar med våra snömaskiner, både

Stroboskop PRO - Fjärrkontroll till Stroboskop

Stroboskop PRO - Fjärrkontroll till Stroboskop
199 kr

Inget för dig med epilepsi! Mycket kraf

Light Up Strobe Bar

Light Up Strobe Bar
199 kr

Häftig strobebar som reagerar på ljud -

Laserpenna

Laserpenna
199 kr

Hunden, katten och grannens ungar blir som galna n

Blacklight Lågenergilampa

Blacklight Lågenergilampa
99 kr

Energisnål blacklightglödlampa för

Rökvätska till Rökmaskin - 1 Liter

Rökvätska till Rökmaskin - 1 Liter
99 kr

Rökvätska för kraftig och lån

Spegelboll - 10 cm

Spegelboll - 10 cm
99 kr

Klassisk spegelboll för takmontering inklusiv

Bygel till Discolampa

Bygel till Discolampa
49 kr

Upphängningsbygel till dig som tröttnat på silvert

Discopenna

Discopenna
49 kr

Tillför lite extra galenskap till kontoret eller i

Rengöringsvätska till Rökmaskin

Rengöringsvätska till Rökmaskin
49 kr

Var rädd om din rökmaskin så h&ari

Upphängningskrok Ljusslingor

Upphängningskrok Ljusslingor
49 kr

Dekorera trädgården, vardagsrummet, köket, garaget

Sidor: 1
 

DiscobelysningDet är kul att ställa till fest och bjuda in sina vänner. Ännu roligare blir det om man kan bjuda på riktig feststämning redan från början. Det är klart att det kan bli en livad fest även i ditt vardagsrum, eller vilken lokal som helst, men om du pimpar lokalen lite extra ger det garanterat en högre stämning. Det där vet vi ju. Det är just därför vi pyntar med ballonger och serpentiner när det dukas upp till barnkalas, och med kulörta lyktor och roliga hattar till kräftskivan. Det blir lite festligare och dekorationerna blir också ett naturligt samtalsämne som får igång samtal som inkluderar alla.

Ljussättning har alltid en stor betydelse för stämningen i ett rum, det vet alla som är intresserade av inredning. En liten bordslampa här, eller en ljusslinga där, mer behövs inte för att ändra atmosfären i rummet totalt. Och vad är då lämpligare än att satsa lite extra på belysningen om du ska ha fest. För en riktigt festlig stämning rekommenderar vi discobelysning. Med en discolampa eller en spegelboll kan du fixa en fantastisk feststämning i vilken lokal som helst. Det spelar ingen roll om ni samlas i en liten etta eller om du hyr en stor samlingslokal. Med den rätta belysningen blir det både proffsigt och mysigt på samma gång. Och discobelysning är ju inte vilken belysning som helst. På discot är det inte ett fast sken, utan oavsett vilken typ av belysning du väljer får du ett spännande ljusspel som höjer stämningen till skyarna. Den där typiska spegelbollen, eller discokulan som den också kallas, är kanske det som de flesta tänker på när man talar om disco. Åtminstone alla ni som hängde på disco på 70- och 80-talet. För er som är yngre är en discolampa kanske mer en lampa som kastar ljuskäglor i olika färger ut över dansgolvet. Och vilken typ ab discobelysning du föredrar spelar egentligen ingen roll. Du kan skaffa precis den belysning du vill och du kommer garanterat att få en grym effekt till ditt party.

Olika typer av discobelysning

Discobelysning är alltså inte bara den där snurrande discokulan som under så många årtionden fått stå som symbol för glittrande festljus. Det finns många kategorier av belysning för festliga tillfällen. För även om vi kallar det för discobelysning är detta belysning som lämpar sig för alla typer av fester där man vill ha något extra för att höja stämningen. För enkelhets skull delar vi in dessa olika former av belysningar i följande kategorier:

· Laserlampor
· LED-belysning
· Ropelight
· Spegelbollar
· Strobbar
· UV-lampor
Laserlampor ger häftiga effekter i rummet. De lyser upp dansgolvet och ger olika mönster och rummet förvandlas genast till ett riktigt häftigt disco. Det finns olika typer av laserbelysning, men i princip handlar det om armaturer som har inbyggda laserstrålar som rör sig. Maskinen, som är en typ av projektor kan monteras i taket eller ställas på ett bord. Ljusstrålarna är nästan alltid olikfärgade och rör sig så att ett mönster bildas. På e mer avancerade maskinerna kan man få ljuset att röra sig efter musiken vilket förstås är extra grymt om man vill skapa en discoliknande atmosfär. Det kan vara bra att välja en lasermaskin där det går att reglera hastigheten på strålarna, så att du inte riskerar att någon av gästerna blir åksjuk.

LED-belysning är kanske den mest flexibla av kategorierna. Här finns allt från roterande lampor i olika färger och färgskiftande ballonger till lysande bartavlor och ljusslingor med olika effekter. Om du vill skapa en riktig barkänsla på festen är en bartavla ett måste. I denna kategori finns både blinkande tavlor och tavlor som lyser med fast sken. Du kan välja mellan olika texter, och även om du inte har en speciell barhörna kan det vara kul med en lysande tavla som hälsar gästerna välkommen. De snurrande discolamporna som du kan ställa på bordet eller i fönstret bidrar med festlig stämning både till partyt och barnkalaset. Lamporna finns i olika färger, och du kan reglera hastigheten allt efter tillfälle. Vill du ha en lugn stämning frampå kvällen skruvar du ner farten på lamporna, och om du tvärtom vill få fart på festen låter du lamporna snurra fortare. Det finns också häftiga ledlampor som skiftar i färg, och LED-tekniken gör det till och med möjligt att skaffa ”vanliga” glödlampor, som kan användas i dina vanliga armaturer, och som skiftar färg. Detta kan de göra genom att lampan består av ett antal olikfärgade små ledlampor innanför det glödlampsliknande skalet. Men det finns också lampor i form av, exempelvis, ballonger som skiftar färg och garanterat gör stor succé på vartenda barnkalas.

Ropelight är en form av ljusslinga som ser ut som ett rep, eller en slang. Ibland kallas den också ljusslang. Ropelight finns i många olika färger och de kan användas både inomhus och utomhus. Dessa är inte bara värdefulla till discot eller partyt utan är också mycket populära som juldekorationer.

Spegelbollar är, som redan nämnts, kanske den typ av belysning som mest förknippas med disco. De flesta vet hur en spegelboll, eller en discokula ser ut. Men, idag finns det flera olika varianter, med och utan ljus. Den klassiska discokulan har inte inbyggd belysning, utan istället använder man en speciell lampa för att belysa den och få de små spegelmosaikbitarna att lysa i olika färger. Till discokulan kan man också köpa en spegelmotor om man vill få den att rotera. Det finns startpaket där man kan köpa kulan, motor och belysning tillsammans för att få den där riktiga discokänslan. Men, idag finns också discokulor med inbyggd belysning i form av små LED-lampor. Det finns också kulor med olikfärgade speglar vilket gör att man kan få en häftig effekt även när man belyser den med en helt vanlig spotlight.

Strobbar och UV-lampor är andra hjälpmedel om man vill skapa speciella effekter på festen. Med ett blinkande stroboskop kan man skapa en magisk fryseffekt som gör att det känns som om tiden stannar upp. UV-lampor, eller UV-kanoner, kan få vissa färger att lysa i mörkret och ger förstås en alldeles speciell stämning.