Medeltidskläder

Handla Medeltidskläder till bra pris. Här hittar du stort sortiment i olika stilar och utföranden.

Köp Medeltidskläder online. Här har vi samlat de bästa produkterna från olika butiker.
 

Riddare i Rustning Maskeraddräkt - One size

Riddare i Rustning Maskeraddräkt - One size
995 kr

Riddare i rustning Maskeraddräkt inkluderar e

Medeltida Munk Maskeraddräkt - One size

Medeltida Munk Maskeraddräkt - One size
699 kr

Medeltida Munk Maskeraddräkt inkluderar en lång gr

Robin Hood-dräkt

Robin Hood-dräkt
499 kr

Vår Robin Hood-outfit har en tunika av mockaliknande material med tillhörande tröja, skärp, hölster samt elastiska byxor med stövelöverdrag. Dräkten innehåller inte båge och pil som ses på bilden.

Lady Marion-dräkt

Lady Marion-dräkt
499 kr

Lady Marion är den vackra ungmön som fångar Robin Hoods uppmärksamhet i den gamla engelska klassikern. Det här är en elegant dräkt som förvandlar dig till henne med hjälp av stor detaljrikedom och utsökta material. Det gör den till en maskeraddräkt som är perfekt om du vill ha något med ett tydligt tema och som samtidigt är riktigt flärdfullt och känns uppklätt.Uppgifter om Lady Marion-dräkt Klänning Krona Slöja Endast i Storlek M

Medeltida Cape - One size

Medeltida Cape - One size
499 kr

Ta ett steg framåt och in i den medeltida fantas

Medeltida Drottning Deluxe Maskeraddräkt - Small

Medeltida Drottning Deluxe Maskeraddräkt - Small
499 kr

Förvandla dig till en mäktig drottning t

Robin Hood av Nottingham Maskeraddräkt - Medium

Robin Hood av Nottingham Maskeraddräkt - Medium
499 kr

Det är Robin Hood jag vill vaaa! Hoppa i v&ar

Medeltida Munk Plus-size Maskeraddräkt - Plus size

Medeltida Munk Plus-size Maskeraddräkt - Plus size
499 kr

Be om en sjudundrans fest i kyrkan och trissa upp

Ond Riddare Maskeraddräkt - One size

Ond Riddare Maskeraddräkt - One size
499 kr

Tror du att det är roligare att vara skurken?

Medeltida Gycklare Maskeraddräkt - One size

Medeltida Gycklare Maskeraddräkt - One size
499 kr

Som en medeltida gycklare har du ett ansvar att un

Värdshusvärdinna Maskeraddräkt - Small

Värdshusvärdinna Maskeraddräkt - Small
499 kr

Ta på dig rollen som en medeltida värds

Bödel Maskeraddräkt - One size

Bödel Maskeraddräkt - One size
499 kr

Bödel Maskeraddräkt inkluderar en svart

Zombie Bödel Mask

Zombie Bödel Mask
499 kr

Tycker du inte att en bödel är en läskig nog typ i...

Medeltidskung Cape

Medeltidskung Cape
479 kr

Något som vi önskar blev populärt i modevärlden igen är långa eleganta mantlar. Om du hade gått till Ica med en mantel idag så hade folk bara pekat och skrattat. Enda gången vi kan komma undan med att bära en mantel är på maskerader. Så om du vill rocka nästa maskerad likt en medeltida krigare, så är detta manteln för dig! Sen ifall det råkar bli modernt med mantlar igen så kan du även ha på den ute! Information om Medeltidskung Cape: Mått: 145 cm

Svart Riddare Maskeraddräkt

Svart Riddare Maskeraddräkt
459 kr

Detta är riddardräkten för dig som ska ut på kungligt under-cover-uppdrag. Information om Svart Riddare Maskeraddräkt I dräkten ingår: Tunika med fastsydd cape, huva med tunt tyg för ansiktet och handskar. Storleken morsvarar L-XL.

BÖDELDRÄKT

BÖDELDRÄKT
449 kr

Den här dräkten föreställer en bödel från medeltiden, en sådan såg till att härskarnas ord blev lag. Bödeldräkten är en heltäckande utklädnad som gör dig dressad från topp till tå! På så vis kan du vara den på nästa maskerad eller Halloweenfest som tydligast gått in för att skaffa en vettig klädsel, och om du vill är det även lätt att vara lite lagom mystisk och dölja din verkliga identitet ett tag. Detaljer för BÖDELDRÄKT: Innehåller: Tunika, luva, ansiktsmask, axel- och ärmdetaljer Material: Latex

Robin Hood Maskeraddräkt

Robin Hood Maskeraddräkt
399 kr

Mot Sherwood skogen.. eller mot maskeraden i din Robin Hood maskeraddräkt.

Förförisk Sexig Laglös Dräkt

Förförisk Sexig Laglös Dräkt
399 kr

Förvandla dig till förförisk och laglös i denna Sexiga Kvinnliga Robin Hood-kostym Denna sexiga outfit, som föreställer Robin Hood, ger en feminin twist till de traditionella maskeraddräkterna. Inkluderar: Klänning, ärmar, hatt och bälte Sexig Kvinnlig Robin Hood-kostym inkluderar en kort brun och grön klänning med snört guldband framtill och en gulfärgad bystlinje. Dessutom ingår ett par matchande gula ärmar och ett brunt bälte. Pricken över i:et i denna outfit är en grön hatt med en röd fjäder.

Robin Hood Maskeraddräkt - One size

Robin Hood Maskeraddräkt - One size
399 kr

Direkt från Sherwoodskogen kommer denna tjus

Marion Maskeraddräkt - Small

Marion Maskeraddräkt - Small
399 kr

Robin Hood kommer inte att kunna motstå dig

Medeltida Drottning Maskeraddräkt - Small

Medeltida Drottning Maskeraddräkt - Small
399 kr

En riktigt vacker maskeraddräkt som passar ut

Manliga Medeltida Skor - 40-41

Manliga Medeltida Skor - 40-41
399 kr

Bruna skor i tidstypisk medeltids-look. Finns i st

Robin Hood Deluxe Maskeraddräkt

Robin Hood Deluxe Maskeraddräkt
399 kr

I Sherwood-skogen bor en kändis som är extra popul...

Sidor: 1 2 3 4 5Nästa sidaFörra sidan
 
Recension:
Medeltidskläder
Betygsatt av: Maskeradhalloween.se
Betyg: 5

MedeltidskläderDet finns mycket att fundera på när man får en inbjudan till en maskerad, eller om man ska på karneval. Festligheter där det förväntas att man klär ut sig ställer lite större krav på gästerna än vanliga fester där det i första hand går ut på att se till att ha snygga kläder. Till maskeraden gäller det inte att vara finast, utan att hitta på en bra förklädnad. Finns det ett tema till festen kan det vara något enklare att hitta vem, eller vad man vill gestalta. Men, tema eller inte, många har väldigt svårt att ens komma på vad man vill klä ut sig till. Och när man väl får en bra idé ska man också skaffa fram de rätta kläderna och tillbehören för att få en så bra maskeraddräkt som möjligt.

Vissa teman är populärare än andra. Om temat, till exempel, är medeltiden är det nog många som går in med stor energi för att ta fram en fin dräkt. Medeltiden, tillsammans med vikingatiden, är ett sånt tema som sätter igång fantasin och tar fram kreativiteten. Kanske för att det känns som om man får träda in i en sagovärld och verkligen tänka sig in i den roll man ska ha. Visst vet vi att medeltiden verkligen funnits, men denna tid är också omgiven av myter och historier som gör att det nästan blir som en sagovärld. Och det är ju rätt länge sedan denna period inträffade, så det finns ingen nu levande som kan tala om för oss vad som är rätt eller fel. Man har verkligen möjlighet att få utlopp för både fantasi och kreativitet när man ska klä sig i medeltidskläder.

Att medeltiden är ett populärt ämne visar alla de evenemang som finns runtom i landet. Med allt från hela medeltidsveckor till tornerspel och marknader skapas tillfällen att klä ut sig i medeltidskläder. Det är alltså inte bara på maskerader som dessa kläder blir aktuella.

Vad var medeltiden

Medeltiden inträffade från slutet av 400-talet till 1500-talet. Det är en period i Europas historia som ligger mellan antiken och renässansen. Här uppe i Norden räknas dock medeltiden från år 1050 till 1520. Det som kanske allra mest förknippas med denna period är riddare, och ibland kallas också medeltiden för riddartiden. Detta var en tid då kungar, drottningar och riddare förde krig, och man gjorde så kallade korståg till Det heliga landet. Nu hade kristendomen införts och den räknades som den enda rättmätiga religionen. Under medeltiden var det inte bara kungar och kejsare som kämpade om makten i Europa, utan också den katolska kyrkans påvar. Stora förändringar ägde rum i Europa under de tusen år som medeltiden varade. Nya jordbruksmetoder och redskap infördes och jordbruket blev därmed mycket effektivare. Europas befolkning växte, handeln ökade och stora handelsstäder växte fram. Nya idéer uppstod inom vetenskap och teknik vilket, bland annat, ledde till att en helt ny världsbild skapades under slutet av perioden. Den historiska period som ofta benämns den mörka medeltiden var alltså inte alls särskilt mörk, utan en period med stor utveckling och det var då grunderna till vårt moderna samhälle skapades.

Medeltidskläder för en personlig stil

Om du beslutar dig för att klä ut dig i medeltidskläder har du stora valmöjligheter. En riddare är väl den mest klassiska bilden av medeltidsmänniskan, men självklart var inte alla människor riddare på den tiden. Det fanns människor i olika samhällsklasser och med olika yrken, precis som det gör idag. Och du bestämmer själv vem du vill vara och vad du har för uppgift. För att kunna gå in i en roll helt och fullt kan det vara kul att läsa på lite om medeltiden innan du väljer din roll. Då kan du välja de rätta medeltidskläderna och veta att du klär dig tidsenligt och rätt. Vill du göra det enklare för dig skaffar du helt enkelt en komplett maskeraddräkt och träder in i rollen som medeltidsdrottning, prinsessa, riddare eller en helt vanlig medeltidsman- eller kvinna.

Innan du skaffar dina medeltidskläder kan det alltså vara bra att fundera på vilken medeltidsmänniska du vill vara, och hur denna ska se ut. Men, har du svårt att bestämma dig kan du ta hjälp av det stora utbudet av medeltidskläder som du kan hitta här, på nätet. Här finns ett mycket stort antal medeltidsdräkter för maskerader, lajv och andra tillfällen. Titta på vad som erbjuds och låt dig inspireras till din egen maskeradutrustning. Här kommer du säkert att hitta den perfekta medeltidsdräkten för just dig.

Att köpa sina medeltidskläder, och andra maskeradkläder, på nätet är en stor fördel om man vill kunna välja ur ett riktigt stort utbud. Dessa kläder säljs ju inte i dagligvaruhandeln och många har svårt att hitta bra utklädningskläder i närheten av hemmet. På nätet kan man handla oavsett var man bor, och alla har samma stora sortiment att välja ur. När det gäller just medeltidskläder är utbudet ännu större, eftersom det finns sådana kläder både bland maskeradkläder och i webbutiker som specialiserat sig på medeltiden. Du kan därför hitta både ”vanliga” medeltidsdräkter för maskerader och mer avancerade medeltidskläder för andra tillfällen, som till exempel om du ska besöka Medeltidsveckan på Gotland eller någon medeltida marknad eller annan tillställning med samma tema. Det är ju lite extra kul att titta på ett tornerspel om man är klädd i tidsenliga kläder och kan känna sig som en del av medeltiden.

Men, även om du bara ska vara en medeltida person under några timmar på en maskerad är det givetvis extra roligt om du kan komma i en riktigt fin medeltidsdräkt. Du kan komma som den stolte riddaren som skyddar damerna på festen, men du har också många andra karaktärer att välja på. Du kan köpa en komplett maskeraddräkt som gör dig till en fullfjädrad medeltidsmänniska på några minuter. Men du kan också välja att köpa separata plagg och sätta ihop din egen personliga medeltidskostymering själv. Det ger dig större möjligheter att skapa en unik gestaltning, men du kan också komplettera en färdig dräkt med olika tillbehör för den personliga touchen.